Dacia a prezentat versiunea pentru 2015 a modelului Duster destinat pietei britanice, cu volan pe dreapta, un design al grilei radiatorului schimbat, bare pentru amararea portbagajului inscriptionate si jante de 16 inci din aliaj, fara ca noile echipari sa afecteze pretul modelului.

Versiunea entry-level a noului Duster, echipata cu un motor de 1,6 litri si 105 cai putere, are un pret de pornire de 9.495 de lire sterline (12.068 euro), in timp ce versiunea de top, disponibila cu motoare turbodiesel de 107 si 109 cai putere, are un pret de plecare de sub 11.500 de lire sterline (14.617 euro), se arata intr-un comunicat al reprezentantei Dacia din Marea Britanie. Productia modelului Duster dedicat clientilor din Marea Britanie a fost mutata in aceasta vara din India la uzina din Mioveni, scrie Mediafax.

"Uzina de la Mioveni a inceput sa fabrice Duster cu volan pe dreapta pentru Marea Britanie in cursul verii. Mutarea productiei in Romania era planificata de mai mult de un an, in principal din motive logistice si economice, si nu va schimba previziunile de productie ale uzinei", au declarat reprezentantii Directiei de comunicare a Dacia. Lansat in 2010, Dacia Duster este vandut in Marea Britanie din a doua jumatate a anului 2012, fiind cel mai ieftin SUV de pe piata.

Inmatricularile Dacia in Marea Britanie au crescut cu 85,5% in primele sase luni ale anului, la 12.976 de autoturisme, avansul fiind cu mult peste cel de 10,6% inregistrat de piata, la 1,3 milioane de masini, potrivit datelor Asociatiei britanice a producatorilor si dealerilor de masini.
Cota de piata a marcii Dacia in Marea Britanie a crescut in primele sase luni la 1,01%, de la 0,6% in intervalul similar al anului trecut.

Citeste si:
Dacia a vandut 400.000 de unitatii la nivel mondial
Dacia a vandut 400.000 de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce se intampla cu leul si bursele daca UK iese "cu scandal" din UE