Profiturile Dacia au inceput sa scada in Romania, dar se afla la un nivel foarte bun in afara tarii, inregistrandu-se cresteri importante
Desi vanzarile Dacia au scazut in Romania, la nivel global producatorul local s-a bucurat de numeroase succese, inregistrand o crestere semnificativa in diferite regiuni.

Cererea pentru autovehiculele Dacia s-a diminuat cu 10,1% in primul semestru al acestui an in Romania, la 56.400 de unitati, ceea ce a determinat reducerea cu 6,7% a cotei de piata a marcii, la 42,7%, conform raportului financiar pentru primul semestru al grupului Renault. Reprezentantii Renault motiveaza reducerea vanzarilor prin faptul ca potentialii clienti ai modelului Logan au asteptat decizia autoritatilor romane referitoare la continuarea programului de innoire a parcului auto prin acordarea primei de casare.

Potrivit raportului, vanzarile Dacia au avansat in primele sase luni cu 9,5%, la aproape 75.400 unitati, in regiunea Euromed, care cuprinde 25 de tari europene si 10 state din nordul Africii si Orientul Apropiat. In Europa Occidentala, cererea pentru Dacia Logan a crescut spectaculos, cu peste 145%, la 26.570 de unitati, din care mai mult de 11.400 unitati au fost distribuite in Franta. La nivel mondial, vanzarile Dacia au urcat cu 28,2%, totalizand 103.374 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri