Daimler vrea sa inceapa testele pe camioane fara sofer anul acesta in Baden-Wuerttemberg, in Germania, potrivit unui oficial al companiei, scrie automotive-business-review.com.

Productia va incepe dupa doi-trei ani a spus Wolfgang Bernhard membru executiv in consiliul de administratie. Bernhard admite ca alte firme, precum Apple si Google, incearca sa castige teren in sectorul vehiculelor autonome recrutand angajati de la marii producatori de masini.

"Suntem increzatori ca vom primi aprobare pentru teste pe autostrazile germane in urmatoarele saptamani .. Atunci vom incepe imediat .... Este un semn clar de recunoastere daca Apple a decis ca businessul cu masini este asa de important incat vor sa faca parte din el", a mai spus Bernhard.masini autonome

Gigantul de internet Google a inceput deja sa testeze masinile fara sofer pe strazile publice din Austin, Texas, pentru a obtine date despre comportamentul prototipurilor in trafic, la intalnirea unor obstacole si in anumite conditii de drum. Google vrea mai degraba un partener pentru a construi masini fara sofer decat sa le fabrice sub brand propriu. Recent, compania chineza de servicii de Internet Baidu a dezvaluit faptul ca intentioneaza sa intre pe segmentul masinilor autonome anul acesta.

Volkswagen si Ford, la un pas...
Citeste si: Volkswagen si Ford, la un pas de colaborare pentru masini electrice


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri