ôCash ľ kaiö este noul zumzet al Nissan-ului. Fabricantii japonezi au lansat astazi modelul QASHQAI intr-un eveniment organizat la Paris
Nissan a prezentat astazi, in premiera mondiala, noul sau crossover compact pentru piata europeana, modelul QASHQAI.

Evenimentul de lansare a avut loc la Paris si a fost prezidat de directorul Renault-Nissan, Carlos Ghosn. Ultima aparitie Nissan este inspirata din conceptul cu acelasi nume, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2004. Pronuntia corecta a denumirii noului model este ôcash ľ kaiö, iar vanzarile lui vor incepe in februarie 2007.

Este destinat cumparatorilor care care vor ceva mai mult design dinamic fata de traditionalul segment C, dar care nu sunt interesati de dimensiunile mari si agresive pe care le gasesti la un SUV. Designul masinii a fost realizat de catre Centrul de Design Nissan din Europa si este prima realizare a centrului de cand sediul acestuia s-a mutat la Londra in 2003.

Proiectul de dezvoltare a lui QASHQAI a fost sustinut de la Centrul Tehnic Nissan din Europa cu sediul la Cranfield, Anglia, cu sprijinul inginerilor din Japonia. QASHQAI va fi produs la fabrica Nissan din Sunderland si va fi exportat de aici si in Japonia.

Liniile designului sugereaza dinamismul si agilitatea, pasagerul unui QASHQAI este o persoana dinamica. Interiorul a fost proiectat pentru ca soferul sa se poata concentra asupra condusului, existand o delimitare intre el si pasageri. Instrumentele de bord dau un feeling sportiv celui care conduce modelul. Spatiul din interior este aerisit si confortabil.

In termenii dimensiunilor, QASHQAI poate fi pus intre segmentul C si SUV-uri. In ceea ce priveste motorizarea, exista doua variante diesel si doua de benzina. Motorul de 1,6 litri pe benzina ofera o putere de 115 cai la un cuplu de 160 Nm, in timp ce motorul de 2.0 litri ofera o forta de 140 cai putere la un cuplu de 200 Nm. Motoarele diesel sunt de 1.5 si 2.0 litri si ofera o putere de 106 respectiv 150 de cai. Oferta de cutii de viteze este diversificata. De asemenea, QASHQAI este dotat cu sistemul de tractiune integrala ALL-MODE 4x4.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si