Opel va prezenta in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt modelul Astra Sports Tourer, care are o greutate cu 200 kg mai mica decat modelul anterior.

Break-ul contribuie cu in jur de 30% din vanzarile inregistrate de modelul Astra in Europa. Principalele piete sunt Germania, Marea Britanie si Italia. Motorizarile noului Astra Sports Tourer au o cilindree intre 1,0 litri si 1,6 litri si puteri intre 95 CP si 200 CP. Varianta de baza cantareste 1.263 kg (inclusiv soferul), avand o greutate cu 130 kg mai mica decat modelul anterior.

Noua generatie are aceleasi dimensiuni ca cea anterioara, insa ofera un spatiu mult mai mare in interior, un confort superior pentru sofer si pasageri, dar si un spatiu de incarcare mai mare. Noul Astra Sports Tourer are un volum de incarcare de 1.630 l datorita designului sau eficient.Opel Astra Sports Tourer

Pentru prima data hayonul Astra Sports Tourer poate fi deschis fara niciun fel de atingere sau fara a utiliza o telecomanda. In combinatie cu functia de deschidere fara cheie, o simpla miscare de lovire sub bara de protectie spate este suficienta pentru a deschide hayonul. O alta miscare de lovire sub bara de protectie va determina inchiderea acestuia. Sistemul inteligent poate detecta orice obstacol si opreste mecanismul intr-o situatie de urgenta. Mai mult, hayonul poate fi deschis si printr-un buton de pe partea soferului sau utilizand cheia cu telecomanda.

Cele mai interesante concepte...
Citeste si: Zece concepte interesante prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Mercedes-AMG a prezentat Project One la Salonul Auto de la Frankfurt