"Dat fiind ca pentru acizitionarea de vehicule prezentate ca fiind curate au fost oferite fonduri publice, aceste subventii vor trebui returnate", a declarat Ségolène Royal, scrie Mediafax.

"Am initiat demersuri pentru a calcula volumul subventiilor. Se stie ca cel putin o jumatate de milion de vehicule Volkswagen sunt dotate cu softul ilegal. Vom face calculele si vom prezenta factura grupului Volkswagen", a adaugat Royal.

Volkswagen a anuntat saptamana trecuta ca circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce in eroare sistemele de masurare a noxelor.