Compania Dacia va lansa oficial joi, in cadrul Salonului Auto de la Paris, noul model Logan Break, care va fi disponibil pe piata romaneasca incepand din luna octombrie, in versiunile cu cinci si sapte locuri.

Reprezentantii constructorului autohton de automobile nu au oferit detaliile tehnice ale noului model, insa potrivit unor surse din cadrul companiei Logan Break va fi echipat cu toata gama de motorizari disponibile acum - trei pe benzina de 1,4 si 1,6 litri si versiunea diesel 1,5 dCi 65 CP, la care se va adauga mai tarziu o motorizare diesel mai puternica, informeaza Rompres.

Modelul Dacia Logan Break va fi dezvaluit presei in prima zi a Salonului Auto de la Paris si a fost prefigurat de prototipul Logan Steppe Concept, prezentat in februarie 2006 la salonul auto de la Geneva, de la care se pare ca va pastra cele doua usi de deschidere a portbagajului. Tinand cont de lansarea spre sfarsitul anului, estimarile de vanzari pentru versiunile Logan break vizeaza un volum de numai cateva mii de unitati in 2006.

Reprezentantii companiei Dacia spera insa ca noile versiuni sa se bucure de un succes la fel de mare precum motorizarea Diesel, pentru care estimarile initiale indicau o pondere de 30 la suta din totalul vanzarilor, dar care a ajuns insa la peste 50%. In prezent, preturile pentru gama Logan incep de la 6.400 de euro pentru versiunea 1,4 MPI Ambiance. Versiunea de varf este Prestige - la 9.900 de euro, insa cea mai scumpa ajunge versiunea Diesel 1,5 dCi Ambition, la 10.000 de euro.

De la lansare, in septembrie 2004, au fost vandute peste 300.000 de automobile Logan, din care peste 100.000 in afara Romaniei, in peste 40 de tari. In primul semestru din 2006, 40% din vanzarile de automobile Logan la nivel mondial au fost in Romania si Europa de Est, 22% in Europa Centrala si de Vest, 19% in Rusia/CSI, 10% in tarile din regiunea Maghreb, 3% in Turcia si 6% in alte state, din America de Sud si Centrala, Asia si Africa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Programul Rabla demareaza pe 12 aprilie. Iata ce masini puteti cumpara