Tesla Motors a preluat 1,46 de miliarde de dolari prin vanzarea a 6,8 milioane de actiuni. Suma aceasta urmeaza sa fie folosita pentru finantarea productiei noului automobil electric Model 3, conform MarketWatch.

Aranjorii emisiunii, bancile Morgan Stanley, Citigroup, Deutsche Bank si Bank of America Merrill Lynch, au stabilit pretul actiunilor la 215 dolari pe unitate, conform News.ro

Compania anuntase la inceputul acestei saptamani ca va vinde actiuni in valoare de circa 2 miliarde de dolari pentru finantarea productiei Model 3. Tesla a precizat la momentul respectiv ca actiuni in valoare de 1,4 miliarde de dolari vor fi vandite de catre companie, iar restul de catre directorul general Elon Musk.

In cadrul unei oferte din august 2015, pretul actiunilor Tesla a fost stabilit la 242 dolari pe unitate.

Tesla a primit aproximativ 400.000 de precomenzi pentru viitorul Model 3, pe care trebuie sa-l lanseze la sfarsitul anului 2017, iar constructorul american are nevoie de surse de finantare.

Sursa foto: Maryna Pleshkun

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri