BMW COUPÉ SERIA 3

Este avangarda noului design adoptat de constructorii germani pentru cea mai populara serie a marcii. Liniile noului model au fost atent studiate pentru a reflecta aderenta marcii la traditia motorului cu sase cilindri. Ampatamentul lung, amplasarea rotilor fata cit mai aproape de „colturile” anterioare ale caroseriei, botul lung si efilat, amplasarea joasa a compartimentului pasagerilor, spre spatele caroseriei, linia lunetei care se „prelinge” catre portbagaj sint caracteristici ale modelelor BMW coupé ce se regasesc si in designul noii generatii „3”.

RENAULT NEPTA

Un grand turism cabriolet ce marcheaza inca o data dorinta constructorilor francezi de a ramine in top. Nepta sugereaza liniile decapotabilei viitorului. Cu o lungime de 5 metri si o latime de 1,96 metri si cu anumite elemente de stil, conceptul francezilor aminteste pe alocuri de Ford Thunderbird. Datorita caroseriei din carbon, Nepta nu cintareste decit 1.490 kg. Usile uriase se deschid in aripi de fluture. Propulsia este asigurata de un motor V6 3,5 Nissan prezent pe modelele Vel Satis si Espace, care a fost „dopat” cu o injectie directa si doua turbocompresoare. Astfel, motorul japonez furnizeaza 420 CP si un cuplu de 560 Nm la 3.000 rot/min. Demarajele sint demne de un coupé sport, Nepta accelerind de la 0 la 100 km/h in doar 4,9 secunde. Transmisia cu 7 rapoarte permite un consum redus de combustibil – 9,4 litri/100km.

SUZUKI SPLASH

Este un studiu dezvoltat de constructorii niponi, avind ca idee centrala „o masina pentru oricine”. „Scopul nostru a fost sa cream o masina pentru toata lumea, tineri sau batrini, barbati sau femei, pentru cei singuri, pentru cupluri sau pentru familii”, a detaliat pentru presa Toshihiro Suzuki, Senior Executive Director in cadrul companiei.

DAIHATSU D-COMPACT X-OVER

Un concept crossover japonez, cu linii rotunjite, dezvoltat in parteneriat cu firma lui Giorgetto Giugiaro, Italdesign. Recentul concept de crossover se inscrie in noul curent al acoperisurilor din sticla care se continua pina spre locurile din spate. II