MAN a lansat o noua oferta de preluare a grupului Scania

Grupul german producator de camioane MAN AG a lansat joi o oferta de preluare a rivalului sau Scania, in valoare de 10,3 miliarde de euro, termenii de preluare fiind identici cu cei folositi in tentativele precedente, insa acum modalitatea de preluare este una ostila, conform NewsIn.

MAN a precizat ca actionarii Scania au ragaz intre 20 noiembrie si 11 decembrie pentru a oferi spre licitatie aceste actiuni la preturi de aproximativ 475 de coroane, oferta, in valoare de 10,3 miliarde de euro (13,2 miliarde de dolari) urmand a duce la crearea unui nou lider pe piata europeana a camioanelor.

Atat Scania cat si principalul actionar al Scania, grupul Investor AB, au declarat ca nu au reusit inca sa studieze detaliile ofertei formale, dar au adaugat ca oferta nu contine schimbari fata de ofertele precedente, care au fost respinse de grupul suedez.

Comerciantii au citat o serie de speculatii conform carora grupul Scania ar putea lansa o contraoferta pentru preluarea grupului MAN, pentru care va oferi 76,50 euro pe actiune.

Controversa a fost alimentata de un articol aparut in cotidianul Handelsblatt, in care surse apropiate de grupul Investor au declarat ca exista posibilitatea unei contraoferte. Scania a refuzat sa ofere informatii suplimentare.

In brosura emisa de MAN in care ofera detalii privind viitoarea preluare, grupul german afirma ca viitoarea companie va fi condusa de directorul executiv al MAN, Hakan Samuelsson.

Grupul MAN a precizat dupa discutiile sustinute cu partile implicate in acesta tranzactie ca este optimist privind adunarea unei cantitati suficiente de sprijin pentru a completa preluarea. MAN astepta momentan decizia Comisiei Europene, ce va fi oferita la data de 6 decembrie, privind legalitatea acestei tranzactii din punctul de vedere al legislatiei europene a mediului concurential.

Compania Volkswagen, care este actionar majoritar in ambele companii, a oferit ragaz celor doua pana vineri pentru a ajunge la un acord amical.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri