Licitatia pentru realizarea autostrazii Ploiesti - Brasov, in parteneriat public-privat, va fi lansata luni, a anuntat prim-ministrul Viorica Dancila, noteaza Agerpres.

"Ma bucur sa anunt ca luni se va lansa licitatia pentru realizarea autostrazii Ploiesti - Brasov, in parteneriat public-privat, un proiect asteptat de mult timp si pentru care Guvernul a facut eforturi in ultimele luni. In termen de 30 de zile, investitori romani si straini pot depune ofertele, iar tipul licitatiei va fi selectia competitiva. Vor urma negocieri cu investitorii selectati, astfel incat in luna decembrie estimam semnarea acordului de parteneriat public-privat pentru realizarea acestei autostrazi", a declarat Dancila, joi, la Palatul Victoria.

Autostrada va trece prin apropierea localitatilor Ploiesti, Baicoi, Campina, Comarnic, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal si Rasnov, a precizat Dancila.

Premierul a anuntat ca va fi solicitata finantare din bani europeni pentru investitiile care vizeaza centura Capitalei.

"Am facut progrese importante in ceea ce priveste asigurarea finantarii investitiilor care vizeaza centura existenta a municipiului Bucuresti, dar si infrastructura noua la profil de autostrada. Dosarul prin care solicitam finantarea din banii europeni este gata si luni va fi transmis Comisiei Europene. Solicitam finantarea din bani europeni, mai exact din Programul Operational Infrastructura Mare, pentru acest proiect deosebit de important. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro, fara TVA. Guvernul Romaniei va oferi tot sprijinul pentru atragerea finantarii europene necesare realizarii acestui proiect", a afirmat Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri