Bucuresti ramane in continuare cea mai aglomerata capitala a Uniunii Europene si ocupa locul 11 in clasamentul celor mai congestionate orase din lume in anul 2018, coborand o pozitie in top comparativ cu anul anterior. Soferii si pasagerii ajung sa petreaca, in timpul orelor de varf, aproape o jumatate de ora in plus la fiecare 30 de minute rulate in trafic, potrivit unui studiu realizat de compania olandeza de sisteme de navigatie TomTom.

De dimineata, aglomeratia in Capitala incepe la ora 7, cand nivelul de congestie al traficului este intre 61% si 73%. Cea mai aglomerata ora in trafic este 8, nivelul de congestie fiind cuprins intre 77% si 93%. La ora 9, aglomeratia scade si are valori intre 63% si 76%.

In timpul orelor de varf de dimineata, din zilele lucratoare, nivelul de congestie in trafic este de 89%, iar bucurestenii petrec 27 de minute in plus la fiecare 30 de minute rulate in trafic. Astfel, la o calatorie care, in conditii normale de trafic, ar trebui sa dureze 30 de minute, soferii petrec 57 de minute in trafic.

In intervalul orar 10-16, congestia in trafic are valori cuprinse intre 52% si 61% (joi) si 75% (vineri).

Traficul se aglomereaza incepand cu ora 16, iar in intervalul orar 18-19, congestia in trafic are valori cuprinse intre 83% si 100%, joi, la ora 17, aglomeratia in Bucuresti fiind de 100%. In timpul orelor de varf de seara, de luni pana vineri, aglomeratia ajunge la un nivel de 94%, iar soferii si pasagerii ajung sa stea in masini cu 28 de minute in plus la fiecare 30 de minute.

In ceea ce priveste traficul din orasele statelor Uniunii Europene, capitala Romaniei este urmata de Dublin, Irlanda (locul 14), Lodz, Polonia (15), Cracovia, Polonia (26), Edinburgh, Marea Britanie (27), Atena, Grecia (29), Roma, Italia (31), Poznan, Polonia (33), Varsovia, Polonia (34), Bruxelles, Belgia (39), Londra, Marea Britanie (40), Paris, Franta (41) si Palermo, Italia (48).

Cele mai aglomerate orase din lume sunt Mumbai, India (cu un nivel de congestie de 65%), Bogota, Columbia (63%), Lima, Peru (58%), New Delhi, India (58%), Moscova, Rusia (56%), Istanbul, Turcia (53%), Jakarta, Indonezia (53%), Bankok, Thailanda (53%), Mexico City, Mexic (52%), Recife, Brazilia (49%) si Bucuresti, Romania (48%).

Sursa foto: By Radu Bercan | Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri