Tinta de vanzari de minim 3.000 de unitati pe corporatia Honda a stabilit-o pentru anul 2010 va fi atinsa gradual: 1.400 de unitati in acest an, 1.800 in 2008 si 2.500 peste doi ani, au spus miercuri reprezentantii Honda Trading Romania la evenimentul de lansare al noii generatii a modelului CR-V.

Pentru a-si creste vanzarile, reprezentanta Honda vrea sa-si extinda reteaua de distributie pana la 20 de dealeri in 2010. in prezent Honda are opt dealeri pe teritoriul tarii, potrivit NewsIn. Honda are de la 1 octombrie 2006 reprezentanta proprie in Romania prin societatea Honda Trading Romania - subsidiara Honda Trading Corporation, divizie a Honda Motor Company.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor marcii nipone.Carpati Motors, compania care a fost importator unic pentru brandul japonez pana la 1 octombrie 2006 a devenit dealer al Honda Trading Romania.

Honda a decis sa-si deschida propria reprezentanta la Bucuresti deoarece considera ca piata noastra are un potential urias de dezvoltare, potential care pana acum nu a fost suficient exploatat in teritoriu. Reprezentantii Honda Trading Romania considera ca pe langa extinderea retelei, o alta prioritate este comunicarea pe partea de brand si scoaterea in fata a multor argumente nefolosite pana acum in promovarea marcii nipone.

Japonezii au lansat pe 31 ianuarie noua generatie a automobilului de teren CR-V care este oferit cu doua variante de motorizare: 2 litri benzina si 150 de cai si 2,2 litri diesel 140 de cai. Honda si-a propus sa vanda 450 de masini CR-V pe piata romaneasca in acest an. Honda Motor Trading spune ca a primit 40 de comenzi inaintea lansarii. Preturile sunt cuprinse intre 22.000 si 28.000 de euro, fara TVA.

CR-V este produs in uzina de la Swindon, din Marea Britanie, iar Honda si-a propus sa vanda in acest an 80.000 de unitati in Europa. CR-V a ajuns la a treia generatie, prima fiind lansata in 1996. De atunci s-au vandut peste 2,5 milioane de unitati pe plan mondial. In afara de noul CR-V, japonezii vor mai aduce in acest an pe piata romaneasca varianta sport a lui Civic, Type R, si limuzina Legend, varful de gama al marcii nipone.

Honda a vandut anul trecut in Romania 483 de masini, cu 3% mai putin decat in 2005. Marca japoneza a avut anul trecut 0,2% din piata romaneasca. Honda a vandut anul trecut peste 275.000 de masini in 26 de tari central si vest europene, avand o cota de 1,8% din aceasta piata, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Autotombile (ACEA)