Ministerul Transporturilor și Infrastructurii transmite, într-o postare pe pagina de Facebook, câștigătorul pentru proiectarea și executarea lucrărilor pe lotul 4 (Curtea de Argeș-Tigveni) - Porr Construct.

„Avansăm pe A1 Sibiu-Pitești! A fost anunțat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe lotul 4 (Curtea de Argeș - Tigveni). Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje”, a scris Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde potrivit ministrului, lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022.

„Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, adaugă Cătălin Drulă.

Citește și Ministrul Transporturilor: Autostrăzile din România nu vor mai fi povești.

Cum arată situația pe restul secțiunilor

Lot 2 - ofertele în cadrul licitației au fost depuse, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului - are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte.

Lot 3 - tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă.

Pe lotul 5 Curtea de Argeș-Pitești, este în curs de finalizare proiectarea, iar autoritățile urmeasă să emită autorizație de construire în curând.

Sursa foto: Agrepres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri