Porsche a prezentat noul Taycan Cross Turismo

Porsche a prezentat noul Taycan Cross Turismo, cel de-al doilea model electric al brandului german, dezvoltat pornind de la conceptul Mission E Cross Turismo.

Porsche Taycan Cross Turismo este versiunea break a modelului Taycan. Modelul are o gardă la sol mai mare decât acesta cu 20 de milimetri, iar opțional garda la sol poate crește cu încă 10 milimetri cu pachetul Off-road. Pe lângă garda la sol, modelul oferă și mai mult spațiu pentru pasagerii din spate.

Noul Porsche Taycan Cross Turismo are un portbagaj de 405 litri pentru versiunile Turbo și Turbo S și de 446 de litri pentru versiunile 4 și 4S.

Cross Turismo dispune de două motoare electrice, suspensie penumatică și o baterie cu o capacitate de 93.4 kWh. Autonomia variază în funcție de model între 420 km și 450 de km.

Citeste si:
Trei concepte noi de autovehicule Porsche
Trei concepte noi de...

Noul model Porsche poate fi comandat în una dintre cele patru versiuni:
- Taycan 4 Cross Turismo: 380 CP / 476 CP cu funcția Launch Control,
- Taycan 4S Cross Turismo: 490 CP / 571 CP cu funcția Launc Control,
- Taycan Turbo Cross Turismo: 625 CP / 680 CP cu funcția Launch Control,
- Taycan Turbo S Cross Turismo: 625 CP / 761 CP cu funcția Launch Control

Taycan Turbo S Cross Turismo poate accelera de la 0 la 100 km pe oră în 2,7 secunde, fiind cu doar 0,1 secunde mai lent decât sedanul.

Taycan Turbo Cross Turismo poate face sprintul spre 100 km/h în 3,1 secunde, în timp ce Taycan 4S Cross Turismo și Taycan 4 Cross Turismo pot ajunge la 100 km/h în 3,9 și respectiv 4,8 secunde.

Citeste si:
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
Trafic intens la intrarea în...

Sursa foto: Porsche
Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri