Noua generație Mercedes-Benz eSprinter va fi produsă în cadrul a trei uzine: North Charleston / South Carolina, Düsseldorf, respectiv Ludwigsfelde, Germania începând cu a doua jumătate a anului 2023.

Cu o noua platformă, anunțată la sfârșitul anului 2020, următoarea generație eSprinter vizează noi segmente de clienți și piețe, precum Statele Unite ale Americii și Canada. Mercedes-Benz investește aproximativ 350 de milioane de euro în următoarea generație eSprinter. Măsurile de conversie în fabrici și recalificare a angajaților din cadrul uzinelor sunt în proces de pregătire.

„Viitorul mobilității în domeniul transporturilor este electric, mai ales în ceea ce privește segmentul de livrări locale de tip “last-mile”. Ponderea autovehiculelor electrice din portofoliul nostru se află în continuă creștere. Cu noua Platformă Electrică Versatilă, am extins oferta pentru autovehicule comerciale ușoare”, a declarat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

Începând cu 2022, uzinele Mercedes-Benz de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare vor avea o amprenta neutra de carbon din punct de vedere al producției, conform obiectivului Ambition 2039. Mercedes-Benz urmărește reducerea emisiilor generale din producția de autovehicule sau din energia folosită pentru alimentarea uzinelor.

Generația actuală eSprinter este construită în Düsseldorf, pe aceeași linie de asamblare cu modelele Sprinter cu propulsie convențională. Acest principiu de producție a ambelor variante va fi implementat și în cazul uzinelor din Charleston și Ludwigsfelde. Astfel, va fi posibilă adaptarea la nevoile pieței într-o manieră foarte precisă.

Pe lângă varianta furgon, disponibilă anterior, următoarea generație eSprinter va fi produsă și în varianta șasiu, ce poate fi adaptată pentru ambulanțe, autorulote sau autoutilitare frigorifice.

Uzina Mercedes-Benz Düsseldorf va împlini 60 de ani în 2022. La sfârșitul anului 2020, aproximativ 6000 de noi angajați s-au alăturat echipei din Düsseldorf. Modelele Sprinter furgon și generația actuală eSprinter sunt produse aici.

Uzina Mercedes-Benz din Ludwigsfelde a sărbătorit 30 de ani de activitate în luna februarie a anului curent. La sfârșitul anului 2020, aproximativ 2000 de angajați au contribuit la producția modelelor Sprinter șasiu.

Uzina Mercedes-Benz din Ladson/North Charleston, SC, a fost înființată în urmă cu 15 ani, având rolul unei uzine de asamblare pentru modelele Sprinter și Metris. Ulterior scopul acesteia a fost extins, înglobând și producția part-by-part a modelelor Sprinter, începând cu 2018. La sfârșitul anului 2020, 1600 de persoane erau angajate în cadrul uzinei din Charleston.

Sursa foto: Mercedes-Benz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri