Tesla primește oferte pentru a deschide o a doua fabrică în China, potrivit unui document publicat de o provincie din ţara asiatică. Elon Musk a spus că în acest an pot exista anunţuri despre noile locaţii pentru fabricile Tesla.

Tesla are în China Gigafactory Shanghai, una din fabricile principale pe lângă Tesla Fremont din SUA. În acelaşi timp, producţia Tesla se intensifică în alte două locaţii, Gigafactory Texas și Gigafactory Berlin.

Despre Gigafactory Shanghai, wall-street.ro a scris AICI.

Aşteptările sunt ca toate aceste fabrici să ducă producţia Tesla la peste trei milioane de vehicule până la finalul anului. Ambiţiile producătorului auto sunt însă mai mari. Tocmai de aceea este nevoie de mai multe fabrici. În acest context, Elon Musk primeşte oferte din China pentru a deschide acolo o nouă linie de producţie Tesla. Informaţia este prezentată de jurnaliştii de la electrek.co.

În ultima conferință privind rezultatele financiare ale companiei, Elon Musk a spus că în acest an pot fi anunţate locaţiile viitoarelor fabrici Tesla. Ultimele zvonuri indică faptul că ar fi vorba despre o fabrică în Europa şi una în China.

2022 este anul în care ne vom uita la locațiile fabricilor pentru a vedea ce are cel mai mult sens, eventual cu un anunţ până la sfârșitul acestui an.

Elon Musk, CEO Tesla

Aşadar, Tesla ar cauta o nouă locație în China. Acest lucru face că provinciile și municipalitățile asiatice să concurează între ele. La fel a fost şi înainte ca producătorul auto să aleagă Shanghai.

Potrivit Car News China, provincia Liaoning a lansat un document care vizează un proiect de fabrică Tesla în zonă, mai precis în orașul Shenyang. Mai mult decât atât, se mai precizează că alte regiuni concurează pentru următoarea fabrică Tesla. Este vorba de Qingdao, Wuhan, Hangzhou, Hefei, Zhengzhou, Shenzhen și Jinan.

Departamentul de PR al Tesla China nu a confirmat informaţia privind o nouă fabrică în orașul Shenyang, dar nu a negat că există interes pentru o nouă locaţie de fabrică în China.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Razvan Necsulescu
Răzvan a lucrat la cinci televiziuni în București: PRO TV, Kanal D, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 1. Originar din Târgoviște, a început ca jurnalist în Capitală în anul 1996 la Sport XXI. Ulterior, a lucrat la Gazeta Sporturilor şi la Prosport. A mai fost redactor-şef de reviste de integrame la Editura Flacăra şi jurnalist la Asociaţia pentru Monitorizare Prospecţie Mediu şi Ecologie. A decis să se alăture Redacției Wall-Street.ro pentru că acest lucru...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri