Inginerii chinezi au reușit să creeze un tren care a rulat pe șine cu peste 600 km/h, dar asta este nimic pe lângă ce pregătesc, având în vedere că vor să-i dubleze viteza, astfel încât să circule mai repede decât un avion.

Concret, trenul, care are indicativul T-Flight, a atins viteza de 623 km/h și a fost construit chiar de către o companie a statului chinez, după cum informează livescience.

Cel puțin conform teoriei, într-o fază ulterioară a proiectului T-Flight ar putea să circule mai rapid decât un avion, care de regulă are o viteză de croazieră situată între 925 și 966 km/h.

Pentru a testa acest tren, de altfel, a fost construit un tunel de 1,2 km lungime unde orice eroare de proiectare mai mare de 2 milimetri în plus, în sensul unei diferențe de nivel care să împiedice înaintarea trenului, ar fi însemnat, practic, că testul nu se poate realiza.

Ambițiile companiei deținute de statul chinez nu se opresc însă aici, din moment ce aceasta vrea să construiască o conexiune feroviară între Wuhan și Beijing pe care trenurile să circule cu nu mai puțin de 2000 de km/h.

Miliardarul Elon Musk a conceput la un moment dat un proiect similar, Hyperloop, doar că acesta nu a dvenit realitate până în ziua de astăzi.

Sursa foto: YouTube / Sabine Hossenfelder

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri