Industria de apărare din China ar fi creat cel mai puternic motor de avion din lume, scrie presa chineză. Acesta ar pute atinge Mach 16 – adică peste 19.000 de kilometri pe oră.

Inginerii chinezi susțin că au coceput cel mai puternic motor cu detonație rotativă din lume, care poate propulsa un avion la altitudini de 30.000 metri și permite viteze de Mach 16 (peste 19.000 km/h). Prototipul a fost creat de un institut de cercetare din Beijing în cooperare cu armata chineză și ar fi cel mai avansat motor de acest tip din lume, scrie Interesting Engineering. De asemenea, dacă va putea fi instalat pe avioane de luptă, le-ar face aproape invincibile: cele mai rapide aparate de vâmătoare, în acest moment, au viteze sub Mach 3 și zboară la altitudini de cel mult 21.000 de metri.

Statele Unite, Japonia și alte țări lucrează în clipa de față la motoare cu detonație rotativă, dar China e singura care ar fi creat un motor atât de puternic. Pe lângă viteza ce poate fi obținută un astfel de tip de propulsie, un alta avantaj este economia de combustibil: motoarele turboreactoare au o eficiență de 20-30%, pe când cele cu detonație rotativă ar putea ajunge aproape de 80%.

Cercetătorii chinezi susțin că au găsit în premieră o soluție unică în lume pentru motoarele de avion, care ”va revoluționa propulsia aerospațială”. Momentan, însă, conceptul pare să existe doar pe hârtie. Nu e însă sigur că oficialii de la Beijing au făcut publice toate informațiile privind acest motor; se știe, de pildă, că în toamnă chinezii au testat prima dronă dotată cu motor cu detonație rotativă, dar nu au oferit prea multe detalii despre aceasta.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri