A fi proprietarul unui autoturism înseamnă și să fii responsabil pentru întreținerea acesteia. Găsirea unui service auto de încredere și efectuarea rapidă a reparațiilor necesare pe baza unei diagnosticări corecte, se numără printre lucrurile esențiale pe care trebuie să le faci pentru buna funcționare a mașinii tale.

Cele mai frecvente tipuri de reparații diferă în funcție de mai mulți factori precum stilul de condus, vechimea dar și anotimpul în care este utilizată mașina cel mai des.

Desigur, problemele pe care urmează să le enumerăm nu sunt cu caracter general și valabile pentru orice model de autovehicul. Însă, este bine să îți faci o idee despre acestea pentru a le putea preveni.

Probleme care pot apărea cu mașina primăvara și vara

Cele mai frecvente probleme care te duc cu mașina direct într-un service auto sunt cele identificate la senzorul de viteză, încuietoarea dar și distribuția. Mulți șoferi ajung să își înlocuiască distribuția primăvara, într-un număr mai mare comparativ cu alte anotimpuri. Acest lucru se întâmplă, probabil, din cauza faptului că primăvara și vara este mai mult praf.

De asemenea, mai pot apărea, tot primăvara, probleme la geamuri datorită faptului că acestea nu au mai fost folosite de ceva timp. Alte intervenții pentru care șoferii apelează la un service auto sunt inspecția frânelor, direcției și suspensiilor, pentru ca autovehiculul să fie pregătit corespunzător pentru sezonul concediilor.

Pe timpul verii, cele mai frecvente probleme se întâlnesc la aerul condiționat iar reparațiile pot avea diverse niveluri de complexitate.

Drept urmare, specialiștii recomandă ca în sezonul rece să se efectueze și o verificare a sistemului de aer condiționat din mașină, astfel încât să se poată remedia din timp eventualele defecțiuni.

De asemenea, componentele care au legătură cu temperatura, așa cum este ventilatorul de răcire sau ambreiajul ventilatorului, se uzează mai rapid în comparație cu alte sezoane.

Probleme care pot apărea la mașină toamna și iarna

În special toamna, este un anotimp mai puțin previzibil în ceea ce privește problemele care pot duce șoferii la un service auto.

Toamna, printre cele mai întâlnite reparații se numără cele la sistemul de încălzire care în sezonul cald nu au putut fi observate. Apar și problemele la nivelul suspensiilor cauzate de kilometrajul mai mare parcurs în timpul verii, dar și probleme la geamuri datorită utilizării lor frecvente.

Pe timpul iernii, cele mai des întâlnite probleme se numără cele la sistemul de încălzire. Mai trebuie să adăugăm pe listă și problemele la becurile farurilor, ștergătoarele de parbriz, liniile de răcire a uleiului sau sistemul de spălare a parbrizului.

De asemenea, iarna este momentul în care trebuie să se înlocuiască și cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Imediat ce scad temperaturile și se apropie iarna, acest lucru trebuie făcut pentru a fi în siguranță în trafic.

Problemele cu care se confruntă o mașină vor putea fi scoase la iveală în momentul în care se efectuează o revizie tehnică. Tocmai de aceea este important să verifici mașina în mod regulat.

O revizie făcută la timp îți poate garanta siguranța și, mai ales să te ferească de reparații costisitoare.

sursa foto Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri