EvoBus Romania, divizia de autobuze si autocare a DaimlerChrysler, a terminat saptamana trecuta de livrat cele 500 de autobuze Mercedes-Benz catre primaria capitalei si vrea sa participe la o noua licitatie la mijlocul lui iunie

Directorul de vanzari al EvoBus Romania, Deniz Kuluhan a spus ca EvoBus intentioneaza sa participe la o alta licitatie pe care primaria Bucurestiului o va organiza la mijlocul lui iunie, pentru inca 500 de autobuze, cu termen de livrare de trei ani. "Daca totul va merge bine, pe strazile capitalei vor circula 1.000 de autobuze Mercedes-Benz", a spus pentru NewsIn, directorul de vanzari. Potrivit lui Kuluhan, EvoBus mai vrea in acest an sa participe la licitatii in Timisoara si Oradea, daca primariile vor decide ca au nevoie de autobuze noi.

Compania a castigat in 2006 la o licitatie organizata de Primaria Capitalei, un contract de livrare a 500 de autobuze Mercedes Citaro catre RATB. Pretul unui autobuz a fost de 180.000 euro fara TVA, iar compania asigura si o parte din operatiunile de service. Valoarea totala a contractului a fost de 94 milioane euro.

EvoBus Romania a obtinut in 2006 venituri de 80 milioane euro, in urma vanzarii a 430 de autobuze, iar in 2007 estimeaza ca va obtine venituri de 20 milioane euro, din vanzarea a peste 150 de autobuze. Subsidiara romaneasca a EvoBus a fost infiintata in aprilie 2006 si are, in prezent, 40 de angajati. Produsele EvoBus sunt prezente in Romania din toamna lui 2005, prin importatori.

EvoBus Romania a lansat ieri pe piata romaneasca autobuzul interurban Mercedes-Benz Intouro, autobuz de peste 48 de locuri, cu un pret mediu de 155.000 de euro fara TVA, model din care compania spera sa vanda cel putin 20 de unitati anul acesta.

Directorul de vanzari al companiei estimeaza ca la anul, cand se vor deschide licitatii si pentru trasee interurbane de autobuze, vanzarile lui Inturo vor fi cel putin duble. in iunie sau iulie, compania va mai lansa autobuzul de oras Conecto, asemanator cu Citaro, din care tinta oficiala de vanzari este de cel putin zece unitati, dar poate creste daca EvoBus castiga licitatia.

EvoBus comercializeaza marcile Mercedes Benz, Setra si Orion, compania fiind infiintata in urma cu 11 ani. in 2005, EvoBus a vandut, pe plan european, 38.000 de autocare si sasiuri, avand o cota de piata de 22%, potrivit estimarilor proprii.

Pe piata romaneasca, in 2006, s-au vandut 2.513 autobuze noi, dintre care 1.517 cu mai putin de 22 de locuri, iar restul de 942 de capacitate mai mare, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Afacerile celor mai mari livratori de pizza din Bucuresti