Constructorul auto american Tesla a demarat discuţiile cu Guvernul din India pentru o propunere de investiţii vizând construirea unei uzine de asamblare, cu o capacitate de 500.000 de automobilele electrice pe an, în această ţară asiatică, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Preţurile pentru vehiculele electrice produse la viitoare uzină ar urma să înceapă de la două milioane de rupii (24.400 de dolari). De asemenea, compania controlată de miliardarul Elon Musk este interesat şi de posibilitatea de a utiliza India ca o bază de export şi intenţionează să livreze automobilele produse la viitoarea uzină din India în ţările din regiunea India-Pacific, susţine articolul publicat în Times of India, care citează surse guvernamentale.

Oficial, cu prilejul unei întâlniri cu Elon Musk, care a avut loc luna trecută, premierul Indiei, Narendra Modi, a îndemnat producătorul de automobile electrice să facă o "investiţie semnificativă", în ţara sa.

Săptămâna trecută şi ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, s-a declarat optimist că grupul american Tesla va construi o uzină în Franţa, după discuţiile care au avut loc între preşedintele Emmanuel Macron şi directorul general de la Tesla, Elon Musk.

Miliardarul Elon Musk este în căutarea locaţiei unde va fi amplasată următoarea uzină Tesla şi în lunile mai şi iunie a vizitat Franţa, unde a avut întâlniri cu mai mulţi oficiali guvernamentali inclusiv cu preşedintele Emmanuel Macron.

În luna februarie a acestui an, Tesla Inc. a anunţat că va construi o uzină de asamblare la Monterrey, nordul Mexicului. Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) şi Berlin (Germania), şi prima din America Latină.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri