Cum majoritatea românilor aleg sezonul estival pentru a-și lua o vacanță ceva mai lungă, această perioadă este omonimă și cu un trafic îngreunat pe unele rute din exteriorul orașelor. Deoarece mulți români pleacă în vacanță cu mașina, am strâns câteva sfaturi de folos pentru cei care aleg, și în 2023, să meargă la drum lung cu automobilul.

O vacanță ar trebui să fie, în teorie, pretext de relaxare, recreere și o modalitate prin care-ți încarci bateriile. Tocmai de aceea ultimul lucru pe care vrei să-l pățești este să ți se strice mașina chiar în timpul călătoriei mult-visate. Statisticile arată că majoritatea românilor pleacă vara în vacanță și, de asemenea, cei mai mulți concentățeni nu-și iau mai mult de un concediu mai lung pe an. Tocmai de aceea, această vacanță trebuie să iasă cât mai bine, iar drumul parcurs cu mașina nu trebuie să reprezinte o sursă de stres.

Verificați condiția în care se află cauciucurile

Înainte de a porni într-o călătorie lungă, este important să inspectați anvelopele pentru a vă asigura că sunt în stare bună, mai ales că anvelopele pot fi afectate de căldură. Această inspecție implică verificarea adâncimii benzii de rulare, a stării generale a anvelopelor și verificarea faptului că acestea sunt umflate adecvat până la presiunea recomandată de producător. Dacă anvelopele sunt uzate sau deteriorate, este recomandabil să le înlocuiți înainte să porniți la drum.

Faceți o verificare generală a vehiculului

Întreținerea joacă un rol crucial în deținerea unei mașini. Indiferent dacă vehiculul v-a fost un partener în care v-ați putut încrede în ultimii ani sau dacă a fost achiziționat recent, este important să îl verificați în mod corespunzător înainte de a porni într-o călătorie mai lungă. O verificare tipică pre-concediu include, de pildă, verificarea alinierii roților, verificarea suspensiilor, a direcției și a altor astfel de elemente.

Inspectați sistemul de aer condiționat și de răcire

Un sistem de aer condiționat defectuos poate duce la disconfort și oboseală, ceea ce îngreunează concentrarea asupra drumului. Pe de altă parte, un sistem de răcire care funcționează prost poate cauza supraîncălzirea motorului, ceea ce va duce la reparații costisitoare și defecțiuni neașteptate.

Sursă foto: Dacia

În cele din urmă, verificați istoricul mașinii și obțineți informații despre daunele pe care le-a suferit anterior și despre posibile fraudări ale kilometrajului. Aceste informații vă pot ajuta să găsiți punctele slabe ale unui vehicul și să le rezolvați înainte de a porni la drum. Dacă sunt descoperite probleme structurale serioase, cel mai bun sfat ar fi ca acea mașină să nu fie folosită la drum lung.

Gândiți-vă la insecte

Călătoriile rutiere din timpul verii pot fi o experiență minunată, dar insectele pot transforma totul într-un mic coșmar. Ultimul lucru pe care și-l dorește orice șofer este să aibă vizibilitate redusă în timpul condusului, motiv pentru care este esențial să achiziționați lichid de parbriz capabil să îndepărteze urmele lăsate de insecte. Aceste lichide specializate sunt concepute în așa fel încât pot dizolva și elimina reziduurile lăsate în urmă de insecte, lăsând parbrizul clar.

Pregătiți o trusă de urgență

A rămâne blocat pe marginea drumului este ceva ce nimeni nu vrea să experimenteze. Cu toate acestea, este esențial să te pregătești pentru orice scenariu neașteptat prin crearea unui kit de urgență.

Acest kit ar trebui să conțină articole esențiale cum ar fi o trusă de prim ajutor, o lanternă, cabluri de curent, un manometru de presiune în anvelope și, dacă este posibil, o anvelopă de rezervă. În plus, luați în considerare adăugarea unui încărcător portabil de mobil, a unei pături și a câtorva gustări neperisabile plus apă pentru a vă menține hidratat și plin de energie în cazul în care veți fi nevoit să așteptați ceva mai mult timp.

Împachetați inteligent și călătoriți cu puține lucruri

Pentru a vă asigura o călătorie liniștită și confortabilă, împachetați cu înțelepciune. Prioritizați articolele esențiale și dați-le la o parte pe cele inutile pentru a reduce greutatea și pentru a crește spațiul rămas liber. Păstrați articolele importante la îndemână și împachetați îmbrăcăminte și echipament adecvat pentru a vă proteja de soare. O mașină bine organizată și ușoară va ajuta la reducerea consumului de combustibil și la creșterea eficienței generale, asigurându-vă o călătorie plăcută, lipsită de stres.

Sursa foto: Shutterstock.com, Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri