O răfuială în traficul din China a dus la un acroșaj atipic. Șoferul unui Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, hypercar ce valora două milioane de euro la momentul lansării, i-a tăiat calea posesorului unui BMW Seria 2 nou. În cele din urmă, mașinile s-au lovit, iar pagubele produse Bugatti-ului vor împinge nota de plată pentru reparații la câteva zeci de mii de euro, deși sunt doar de ordin cosmetic.

Provincia Jiangsu din China a fost martora unui incident ieșit din comun. Deși certurile din trafic care, uneori, degenerează nu sunt ceva ciudat nici măcar în statul autoritar asiatic, o tamponare în care este implicat un Bugatti Veyron nu este la ordinea zilei. Filmarea de la bordul uneia dintre mașini a strâns aproape 100.000 de vizualizări pe YouTube în doar câteva zile, deși nu este clar cine este vinovat.

Pe imagini se vede cum șoferul BMW-ului, aflat pe prima bandă, nu vrea să lase Veyronul să treacă în fața sa. Omul de la volanul Bugattiului extrem de rar își forțează norocul în două rânduri, încercând să se bage în fața berlinei compactedin Munchen. Într-un prim episod, BMW-ul frânează, evitând un contact, dar Bugattiul insistă și încearcă din nou să se bage pe prima bandă, moment în care BMW-ul Seria 2 de pe care se filmează accelerează și intră în Veyron.

Din imaginile făcute după consumarea incidentului se vede că ambele mașini au fost avariate. Există o gaură destul de lungă ce se cască în portiera mașinii cu motorul cu 16 cilindri, pe lângă multe zgârieturi. Nu știm cât ar putea să coste reparația, mai ales că acest Bugatti este unul printre cele mai exclusiviste din lume, dar știm cât te-ar costa câteva operațiuni de duzină atunci când vofbim de una dintre cele mai rapide mașini de stradă. Astfel, un set de cauciucuri costă cam 40.000 de euro - fără manoperă - iar revizia anuală sare de 23.000 de euro.

Ce Bugatti Veyron a fost implicat în acest accident

Hypercarul implicat în acest acroșaj din China nu este un model oarecare. În fapt, nu este nici măcar un Bugatti oarecare, ci un Veyron Grand Sport Vitesse din ediția specială l'Or Rouge sau „Aurul Roșu”. Caroseria sa este vopsită într-o combinație de roșu și negru, tranziția „în valuri” fiind inspirată de prototipul Veyron Grand Sport l’Or Blanc care a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011. Acea mașină avea elemente de porțelan încrustate în vopseaua albă, dar trecerea de la alb la albastru era similară ca aspect.

Modelul l'Or Rouge nu a avut vreodată parte de vreo lansare oficială, făcând parte din seria de modele speciale create pe comandă, departe de ochii curioșilor sau ai presei. Se pare că există doar două astfel de modele în lume, ambele cu cei 1.200 de cai putere aferenți variantei ultra-rapide Vitesse. Una dintre mașini s-ar afla în Statele Unite, dar cealaltă este în China, proprietarul fiind aparent din Shanghai. Acest exemplar este cel implicat în accident, mașina fiind adusă din Europa, conform datelor găsite pe site-urile de profil.

Veyron Vitesse Grand Sport se mai laudă și cu o viteză maximă de 375 km/h, în ciuda caroseriei de tip Targa. Cu 1.500 Nm, o accelerație de la 0 la 100 km/h este posibilă în doar 2,6 secunde, cu mult peste ceea ce poate visa orice BMW Seria 2. În plus, mașina bavareză este și mult mai ieftină, un exemplar slab echipat costând cam 40.000 de euro.

Sursa foto: London Concours

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri