Francezii de la Renault au observat ceea ce noi am știut din totdeauna, anume că Rockstar Games forțează tot mai mult mâna constructorilor de mașini cu creațiile lor care frizează legile de drepturi de autor fiindcă sunt inspirate masiv de modele cunoscute. Deși vorbim de o zonă gri, iar studioul de jocuri a reușit mereu să evite astfel de controverse, ultima mașină din jocul Grand Theft Auto 5 este o copie la indigă a lui Renault 5 Turbo 3E.

Jocul de tip sandbox Grand Theft Auto 5 se numără printre cele mai populare titluri din ultimii ani, cel mai recent titlu din ultra-cunoscuta serie vânzându-se în peste 180 de milioane de exemplare. Această popularitate i-a încurajat pe cei de la Rockstar Games să continue să investească în GTA Online, varianta multiplayer pe internet a lui GTA 5. Cu la fel de mulți jucători lunari câți oameni are România, GTA Online se păstrează în actualitate cu update-uri periodice.

Ca parte a conținutului adăugat recent în GTA Online, joc lansat în urmă cu aproape un deceniu, automobilul Penaud La Coureuse a devenit mărul discordiei virtuale dintre dezvoltator și Renault. Constructorul francez a atras atenția, pe X (Twitter), că mașina sportivă din GTA Online este, practic, o copie la xerox a Renault-ului 5 Turbo 3E, concept 100% electric prezentat în toamna anului trecut.

La acel moment scriam că R5 Turbo 3E ascunde un roll-cage generos și motoare electrice care dezvoltă un total de 375 de cai putere în cifre tradiționale. Deși caroseria cu aripi evazate și un eleron gigantic aduce aminte de R5-ul care concura, în anii ’80, în campionatul franțuzesc de turisme, Supertourisme, R5 Turbo 3E este un prototip proiectat pentru lumea drifting-ului.

Cum Renault și-a inspirat creația din lumea jocurilor video, poate n-ar tebui să fie surprinzător că aceasta a ajuns, în cele din urmă, în mediile virtuale, fie și într-o variantă fără licență. Tocmai de aici pornește și discuția cu privire la legitimitatea acțiunilor celor de la GTA. În ultimii ani, mașinile introduse în GTA Online seamănă tot mai mult cu versiunile reale pe care se bazează. Dacă, în trecut, GTA avea mașini în creația cărora se amalgamau componente din 2-3 modele reale, acum, mașinile noi din GTA Online sunt greu de diferențiat, dar niciun proces nu se ivește la orizont.

Rockstar Games nu este străin de procese, jocurile sale fiind adesea contestate pentru conținutul ce promovează, adesea, un comportament deșănțat pe mai multe paliere. În 2006, de pildă, orașul Los Angeles a adus în camera de judecată pe cei din spatele companiei deoarece jocul GTA: San Andreas ar fi inclus secvențe explicite între personajele din joc. Toate aceste scene au fost eliminate, ulterior, printr-un patch - dar jucătorii au putut accesa acest conținut prin așa-numitul Hot Coffee Mod.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri