Smart trece în ofensivă și își mărește oferta de modele. După modelul citadin #1, marca germană sare numărătoarea normală și prezintă #3 cu ocazia Salonului Auto de la Munchen. Cu o autonomie maximă de 455 de kilometri în ciclul WLTP, mașina are până la 422 de cai putere și va ajunge pe mai multe piețe europene de anul viitor.

Smart a oferit toate detaliile pentru noul său model denumit simplu #3. Gama este deschisă de o versiune cu un motor de 268 de cai putere, dar există și o variantă Brabus cu 422 de cai putere care are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h de doar 5,8 secunde, Smart #3 este rapid și în cea mai ieftină versiune a sa, dar modelul Brabus are performanțe demne de un supercar din urmă cu nici 10 ani: 0-100 km/h în 3,7 secunde.

Modelul cel mai frugal oferă o autonomie de 455 kilometri (în ciclu WLTP) cu un singur motor electric. Cu două motoare, însă, autonomia scade la 435 kilometri. Prin fast-charging cu curent direct (DC) la 150 kW, încărcarea bateriei de la 10 la 80% durează doar 30 de minute. Această performanță este posibilă în cazul ambelor modele.

De asemenea, cu ocazia IAA Mobility 2023, Smart a prezentat și ediția specială #3 25th Anniversary care marchează 25 de ani de la lansarea primului Smart ForTwo. Bazat pe nivelul de echipare și de performanță Brabus, ediția aniversară vine cu acoperiș panoramic, faruri LED, caroserie cu vopsea în două culori și detalii roșii, pe lângă scaunele cu piele în două culori.

Bordul modelelor mai scumpe este dominat de un ecran de 12,8 inci, pe lângă un alt ecran de 9,2 inci pentru instrumentarul digital de bord. De asemenea, HUD-ul de pe parbriz are 10 inci, iar sistemul audio cu 13 difuzoare este furnizat de Beats. Mașina va ajunge pe piață în ultimul trimestru al acestui an pe piața din Germania. Alte piețe din Europa trebuie să-și aștepte rândul în 2024.

Sursa foto: Smart

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri