Opel vrea să intre în segmentul mașinilor electrice de buget în următorii trei ani, marca germană anunțând cu ocazia ediției din 2023 a IAA Mobility de la Munchen că dezvoltă un model de clasă mică ce ar trebui să coste doar 25.000 de euro. Modelul, care va fi un răspuns la asaltul de mașini ieftine din China, va fi înrudit cu Citroenul cu preț redus care va fi prezentat oficial anul viitor.

Cu o țintă ambițioasă de a comercializa doar mașini electrice începând cu 2028, Opel a anunțat la Munchen că păstrează ambiția de a prezenta o mașină electrică pe baterii cu un preț modic. În contextul în care și Citroen dezvoltă un model similar, presa a sugerat că cele două automobile vor fi înrudite din punct de vedere tehnic, inclusiv al platformei. Volkswagen are la rândul său în plan lansarea unui autoturism de buget cu preț scăzut încă de dinainte de aplicarea stimulentelor de la stat.

CEO-ul Opel, Florian Huettl, a spus că producătorul va apela la „resursa importantă reprezentată de platformele din interiorul grupului Stellantis, iar acestea ne vor permite să facem mașini cu prețuri competitive care ne vor aduce aproape de tot mai mulți clienți”. Versiunea celor de la Citroen s-ar putea numi Citroen e-C3, dar numele Opelului nou nu a fost dezvăluit, nici vreun detaliu tehnic.

Încă de anul viitor, Opel are în plan să ofere o variantă electrică pentru fiecare model din gamă, iar toate modelele noi lansate începând cu 2025 vor lăsa în urmă complet motoarele cu ardere internă. Cu ocazia Salonului de la Munchen, Opel a prezentat publicului noul Astra Sports Tourer electrice și faceliftul pentru Opel Corsa electric. Conceptul Experimental a fost și el la standul mărcii germane, iar informațiile pe surse arată că o variantă de serie a acestuia ar putea purta numele Manta care se află în adormire încă din 1988.

Sursa foto: Opel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri