Guvernul slovac a semnat joi un memorandum de înţelegere cu firma chineză Gotion High-Tech şi partenerul său slovac, InoBat, pentru a construi o uzină de baterii pentru automobile electrice în Slovacia, transmite AP, conform Agerpres.

Cele două companii au înfiinţat Gotion InoBat Batteries, un joint-venture chinezo-slovac pentru a construi o uzină de baterii la Surany, aproximativ 100 de kilometri est de Bratislava. Uzina ar urma să creeze aproximativ 1.500 de locuri de muncă şi va deveni operaţională în 2026 cu o producţie iniţială de 20 GWh.

Producătorul german de automobile Volkswagen este cel mai mare acţionar la Gotion High-Tech, cu o participaţie de 24,77%. Volkswagen are o uzină de asamblare de automobile în Slovacia. Firma chineză Gotion High-Tech a început în luna septembrie să producă baterii pentru automobile electrice la prima sa uzină din Europa, amplasată la Gottingen, Germania.

Ţările concurează pentru a câştiga investiţii în acest sector pe fondul eforturilor europene de a pune la punct propria industrie de baterii pentru automobile electrice şi a reduce dependenţa de furnizorii asiatici.

Ministerul slovac al Economiei a precizat că viitoarea uzină va avea potenţialul de a-şi dubla capacitatea de producţie în viitor. Ministrul Denisa Sakova a subliniat că uzina de baterii este crucială pentru viitorul industriei auto, un pilon al economiei slovace.

Sursa foto: Gotion

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri