Parteneriatul va contribui la dezvoltarea constructorului Chery pe piata competitiva chineza si afirmarea acestuia pe plan international, respectand standardele de securitate si mediu ale Chrysler.

Pentru Chrysler, aceasta oportunitate ar putea insemna o satisfacere mai eficienta a clientilor sai, prin livrarea unor autoturisme superioare din punct de vedere al raportului calitate-pret.

Primul model fabricat, un Dodge asemanator cu hatchback-ul Chery A1, va fi pus in vanzare in America de Sud si estul Europei anul viitor, urmand sa fie comercializat si in Statele Unite dupa aproximativ doi ani si jumatate.

“Colaborarea cu Chery si focalizarea pe autoturismele de clasa mica vor avea un efect imediat asupra dezvoltarii grupului Chrysler pe acest segment al pietei”, a declarat directorul executiv al Chrysler, Tom LaSorda.

Citeste si:

In ultimii ani, Chrysler s-a concentrat pe productia de autoturisme SUV, care nu au fost insa acceptate de majoritatea consumatorilor preocupati de schimbarile de mediu.

Grupul DaimlerChrysler a inregistrat astfel pierderi de aproximativ doua miliarde de euro in primele trei luni ale anului 2007, incluzand pierderi asociate cu incercarile de restructurare ale companiei.

Recent, grupul DaimlerChrysler a vandut 80% din divizia Chrysler fondului de investitii privat Cerberus Capital Management, pentru suma de 5,44 miliarde de euro.