Conducerea Ford Europa si sindicatul din Spania al producatorului auto au semnat miercuri un acord prin care compania se angajeaza ca va fabrica masini la Valencia cel putin pana in 2013 si va investi 425 milioane euro in uzina spaniola, potrivit publicatiei online just-auto.com.

Reprezentantii Ford au spus ca vor produce in fabrica de la Valencia trei modele noi de masini din clasele mica si compacta. Productia anuala va trece de 350.000 vehicule, fabricate in trei schimburi.

In schimbul angajamentelor Ford, sindicatul a promis ca va ajuta fabrica sa economiseasca bani pentru a mentine unitatea competitiva cu alte uzine europene de profil.

"Prin semnarea acordului de azi sunt bucuros ca pot sa risipesc toate incertitudinile legate de fabrica de la Valencia. Intotdeauna am spus ca este una dintre cele mai eficiente si flexibile fabrici din Europa", a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming, cu ocazia semnarii acordului.

"Suntem multumiti ca Ford a aratat incredere in forta de munca a fabricii din Valencia prin angajamentele legate de investitii si prin anuntarea noilor modele", a spus reprezentantul sindicatului Ford din Spania, Gonzalo Pino.

Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, iar spre sfarsitul deceniului productia anuala e prognozata sa treaca de doua milioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si