Tata Motors, cel mai mare producator indian de automobile, vrea sa ajunga la o productie anuala de aproximativ un milion de masini din modelul pe care compania vrea sa-l comercializeze incepand cu 2008 la un pret de 2.000 de dolari, informeaza publicatia just-auto.com.
"Vrem sa vindem anual circa un milion de masini, in cativa ani, dupa ce si celelalte trei fabrici vor incepe sa produca", a declarat reprezentantul Tata responsabil de proiectul pentru noul vehicul al constructorului indian, E Balasubramoniam.

Masina "super low - cost" produsa de Tata va fi prezentata la salonul auto din Delhi in ianuarie 2008. Productia anuala initiala estimata pentru noul model este de 350.000 de unitati pe an pentru fabrica de la Kolkata, in regiunea West Bengal, dar automobilul va fi construit si in alte trei fabrici, potrivit NewsIn.

Tata spera ca va atrage clienti, pentru masina de 2.000 de dolari, din publicul vehiculelor pe doua roti, a mai spus oficialul Tata la salonul de la Frankfurt. in India se vand anual in jur de 8 milioane de motociclete, la un pret mediu de 1.400 de dolari, scrie publicatia citata. Cea mai ieftina masina de piata indiana este in acest moment Maruti 800, care costa 4.300 de dolari.

"Sa luam spre exemplu Renault Logan, pretul de baza poate fi scazut, dar numai daca-i convingi pe clienti sa cumpere versiuni mai bogate in dotari obtii profitabilitate mai mare. Asa merge industria auto. Profiturile de baza mai pot inca sa vina din masini mai scumpe in urmatorii ani", a spus consultantul Glenn Mercer, citat de just-auto.

Tata Motors anunta in 2005 ca are de gand sa produca un automobil care sa coste 100.000 de rupii (in jur de 1.800 de euro. Oficialii companiei spuneau atunci ca masina ar urma sa intre pe piata indiana in 2008, iar pentru inceput productia anuala va fi de 250.000 de unitati.

Compania face parte din Tata Group, conglomerat format din 96 de companii cu venituri totale de peste 20 miliarde dolari in anul fiscal 2005 - 2006. Tata Group opereaza in sapte sectoare ale industriei si are fabrici in 40 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri