Mazda Motor Europe a reusit in luna august sa se apropie de volumul de vanzari inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile producatorului nipon s-au ridicat in cursul celei de-a opta luni la 20.000 de unitati, in scaderea doar cu 1,4% fata de luna aferenta a anului precedent.

Piata premianta in vanzari Mazda a fost cea din Rusia, tara in care s-au comercializat 4.100 de unitati cu o crestere de 30% fata de luna august anterioara. Pentru dealerii rusi, 2007 a fost un an mai mult decat prolific, vanzarile marci nipone inregistrand cresteri succesive in ultimele 9 luni.

Reprezentanta din Austria, care are in subordine si tarile din Europa de Sud-Est, a raportat o crestere a vanzarilor de 29%, pana la 1.900 de unitati, in luna august. Aceasta luna a fost cea mai buna din ultimii 16 ani pentru producatorul japonez in aceasta regiune.

Romania a contribuit semnifricativ la cresterea procentuala, Mazda inregistrand la noi o crestere de 139%. Volumul de vanzari nu a fost asa de spectaculos, in luna august comercializandu-se doar 74 de unitati.

Alte tari cu cresteri exprimate in procente cu doua cifre au fost cele doua Mazda Belux, Belgia si Luxemburg, unde vanzarile au crescut cu 27% in luna august. Franta a raportat o crestere semnificativa de 19% in luna tocmai incheiata, iar in Grecia vanzarile Mazda au sporit cu 11%


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
UPDATE Circulaţia tramvaielor 41, reluată în zona Podului Grant
Setari Cookie-uri