Volkswagen: Crestere de 50% a profitului operational

Volkswagen a anuntat o crestere de 50% a profitului operational din primele noua luni ale anului 2007, datorita castigurilor substantiale inregistrate de divizia de baza VW, dupa ce al patrulea producator de automobile la nivel mondial a concediat mii de angajati in 2006, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Depasind asteptarile pietei, compania cu sediul la Wolfsburg a declarat vineri ca profitul operational a crescut la 4,28 miliarde de euro (echivalentul a 6,12 miliarde de dolari), valoare peste cea estimata de 12 analisti citati de Reuters, de 4,12 miliarde de euro.

Grupul Volkswagen a reafirmat obiectivele propuse pentru 2008, de a obt ine profituri operationale de cel putin 5,1 miliarde de euro (inainte de impozitare), adaugand ca rezultatele operationale vor creste "substantial" fata de cifra de anul trecut, de 4,38 miliarde de euro.

"Costurile structurale optimizate, impreuna cu imbunatatirea vanzarilor vor contribui la consolidarea competitivitatii si a castigurilor pe termen lung", a declarat compania.

Lichiditatea neta a diviziilor de productie de automobile la sfarsitul lunii septembrie a crescut cu aproximativ 70% la aproape 13,9 miliarde de euro, in ciuda stagnarii fluxului monetar, cauzat in principal de extinderea participatiilor din companiile europene producatoare de camioane MAN si Scania.

Profitul operational ale diviziei de baza, ce fabrica marca Volkswagen, s-a dublat in primele noua luni datorita restructurarilor de succes si imbunatatirii vanzarilor.

Acest lucru a ridicat marja de profit cu peste 1,6% pana la putin peste 3% pentru perioada curenta. Rata a fost mai buna decat estimarile de peste 2% pe 2007 ce apartin rivalilor francezi de la PSA Peugeot Citroen.

Investitorii iau in calcul posibilitatea ca grupul Volkswagen sa intre sub controlul Porsche, dupa ce Curtea Europeana de Justitie a abrogat asa-numita "lege Volkswagen", ce limita drepturile actionarilor si prevenea eventualele preluari ostile ale companiei germene de catre alte grupuri straine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri