Producatorul japonez de automobile Mazda vrea sa comercializeze 400 de masini Mazda6 anul viitor, model care va fi lansat in Romania in decembrie, la un pret incepand cu 19.990 euro cu taxe incluse.

Modelul Mazda6, prin tinta de vanzari anuntata, va realiza circa 20% din vanzarile Mazda pentru anul viitor, estimate la 2.000 de unitati. Mazda6 va fi disponibil in cinci versiuni de dotari si va oferi inclusiv varianta unei cutii de viteze automate cu sase rapoarte, disponibila pentru motorul de 2 litri benzina. Standard, masina va fi echipata cu sistemele ABS, de distributie electronica a franarii (EBD), controlul dinamic al stabilitatii (DSC), controlul electronic al tractiunii (TCS) si asistenta la franare.

Noul model Mazda, prezentat in Romania in premiera la Salonul International Auto de la Bucuresti (SIAB), va putea fi echipat cu patru motorizari si cinci versiuni de echipare. Dintre motoarele disponibile pentru Mazda6, trei vor fi pe benzina (1,8 litri, 2 litri si 2,5 litri) si unul diesel (2 litri).

Pentru inceput, in decembrie, Mazda6 va fi disponibila in Romania in versiunea sedan, cu motorizarile pe benzina, urmand ca in 2008 sa fie lansate la noi in tara versiunile de caroserie hatchback si sport combi (break), precum si motorizarile diesel.

Mazda Romania se asteapta ca cele mai bine vandute modele sa fie Mazda2, urmat de Mazda6 si de CX-7. Tinta de vanzari pentru 2008 este de 2.000 de unitati.

Ford Motor Co. detine o treime din producatorul nipon Mazda. Compania construieste aproximativ trei sferturi din vehiculele proprii in Japonia. In 2006, Mazda a construit 966.500 vehicule in Japonia si 344.000 in unitatile de peste hotare, iar vanzarile globale inclusiv alte automobile construite sub brandul Mazda s-au ridicat la 1,23 milioane unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Modele Mazda, Citroen, Hyundai si Mercedes-Benz, testate de Euro NCAP