Rolls-Royce va da afara 2.300 de angajati

Producatorul britanic Rolls-Royce Group Plc planuieste sa reduca 2.300 de locuri de munca in tara si in strainatate, pentru a compensa costurile in crestere, precum preturile ridicate la metalele speciale, si deprecierea dolarului.

"Costurile asociate acestei modificari in 2008 vor fi contrabalansate de economisirile din cursul anului", a anuntat vineri Rolls-Royce, adaugand ca restructurarea va afecta personalul administrativ, profesional si cleric al companiei.

Restructurarea nu va afecta rezultatele companiei pe 2007, ce vor fi publicate pe 7 februarie.

Rolls-Royce a declarat ca reducerea personalului "se va aplica in Marea Britanie, SUA, Germania, Tarile Scandinave si altor tari unde sunt situate functiile relevante. In Marea Britanie, grupul va cauta sa efectueze aceste reduceri de personal, pe cat posibil prin pensionare voluntara".

Analistii firmei Numis Securities, ce evalueaza Rolls-Royce, a adaugat: "Rolls-Royce a devenit mai eficienta in urma initiativelor productive in curs de derulare din ultimii ani, si are nevoie sa angajeze si sa sustina mai putin personal.

Rolls-Royce este cel mai bine cunoscuta pentru productia de motoare de avioane, iar cresterea exploziva a cererii din partea companiilor aeriene in 2007 a contribuit la inregistrarea unui numar record de comenzi.

Compania britanica este cunoscuta si pentru producerea de turbine pe baza de gaz si motoare pentru ambarcatiuni.

Deoarece Rolls-Royce efectueaza afacerile in dolari, compania incearca sa combata deprecierea dolarului fata de lira sterlina intr-o perioada in care moneda americana a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 26 de ani fata de moneda britanica.

De asemenea, pretul la materia prima care este folosita de Rolls-Royce, precum cobaltul, nichelul si titaniul, inregistreaza recorduri istorice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri