Toyota a vandut anul trecut 429.415 de autovehicule hibride, cu 37% mai mult fata de anul precedent, iar in Romania modelul Prius a inregistrat o crestere in vanzari, cumuland un total de 37 de unitati pentru anul 2007, relateaza NewsIn.

Toyota Prius, cel mai cunoscut model hibrid la nivel mondial, s-a vandut anul trecut in 281.265 de exemplare, potrivit datelor companiei remis NewsIn. In Romania modelul Prius, comercializat din a doua jumatate a anului 2006, a inregistrat o crestere in vanzari, cumuland un total de 37 de unitati pentru anul 2007.

Prius a totalizat, in cei zece ani de cand a fost pus in vanzare, 920.687 de unitati vandute in intreaga lume, situandu-se astfel pe primul loc in topul vanzarilor de masini hibride. Mai mult de jumatate dintre acestea au fost vandute pe piata nord-americana.

Toyota a fost prima companie producatoare de masini care, in 1997, a lansat un model hibrid de serie: Toyota Prius. Publicul-tinta declarat al lui Prius sunt persoanele in varsta de 40 de ani sau mai mult, care sunt interesate de tehnologie si care sunt dispuse sa plateasca un pret initial mai mare pentru un automobil cu consum mic. La modelul Prius produs de Toyota termenul de hibrid se refera la faptul ca masina are doua motoare: cel clasic pe benzina si unul electric care primeste energie de la doua generatoare care sunt incarcate de motorul pe benzina. Generatoarele pot fi incarcate cu energia cinetica degajata la franare, energie care altfel s-ar pierde.

Toyota Motor a vandut pe plan mondial, in zece ani, peste un milion de automobile hibride, anunta compania la sfarsitul lunii mai a anului trecut. Oferta de modele hibride produse de Toyota Motor Corporation include si gama Lexus hibrid, disponibila si pe piata romaneasca - GS450h, LS600h si RX 400h. Lexus RX400h este singurul SUV hibrid din lume si de la lansarea din 2005 au fost vandute 107.129 exemplare.

Pe segmentul hibridelor au mai intrat si alti producatori precum Honda, Ford, Nissan, General Motors sau Renault.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Samsarii de masini nu sunt atrasi de masini electrice sau hibride