Directorul general al Pars Industrial Development Foundation, Sadeq Bairami, a precizat ca cele doua companii vor produce cinci modele Fiat, Siena, Palio, Strada, Weekend si Idea, potrivit zawya.com.

Acordul semnat in anul 2005 de Fiat si Pars Industries Development Fund prevedea o investie de 275 de milioane de dolari si o capacitate de productie de 100.000 de masini pe an, informeaza Iran Daily.

Siena sedan va fi echipat cu ABS, airbaguri laterale, servodirectie, aer conditionat, sistem de alarma, oglinzi si
geamuri electrice, computer de bord, CD player, precum si o cutie automata. Capacitatea portbagajului este de 515 litri.

Citeste si:

Oficialul a adaugat ca noua unitate de productie Fiat va fi amplasata in orasul Saveh. Primul model Fiat Siena va avea un motor Euro 4 de 1,4 litri si 77 de cai putere.

Renault a inceput in martie 2007 comercializarea in Iran a modelului Logan berlina care este asamblat de doi mari producatori locali Saipa si Iran Khodro, numit Tondar-90.

Joint venture-ul dintre Renault si Pars, care reprezinta o investitie de 300 milioane de dolari, este controlat in proportie de 51% de Renault si in proportie de 49% de Aidco (Compania de Dezvoltare a Industriei Auto) - din care fac parte companiile Iran Khodro, SAIPA, Idro si o companie de stat care joaca rolul unei agentii de dezvoltare industriala.
Iranul are 69 de milioane locuitori, iar numarul masinilor de pe sosele este de circa 7 milioane.