Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 24,7%

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 24,7% in primul semestru al anului 2008, fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor cu 15,5%, potrivit Institutului National de Statistica.

Datele comunicate de Institutul National de Statistica (INS) arata ca in primul semestru al lui 2008, numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a fost de 239.537, crescand cu 24,7% fata de anul precedent, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor s-a ridicat la 50.640 unitati, cu 15,5% mai mare.

Inmatricularile de motorete si motociclete au crescut de la 9.107 la 9.782, autoturismele de la 181.050 la 225.199, iar inmatricularile pentru autocare, autobuze si microbuze, de la 1.990 la 4.556.

In aceeasi perioada s-au inregistrat cresteri ale numarului de inmatriculari noi la toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru autocare, autobuze si microbuze, numarul acestora fiind de 2,3 ori mai mare fata de semestrul intai din 2007.

Pentru transportul de marfuri, cea mai importanta crestere s-a inregistrat la categoria remorci si semiremorci, unde numarul inmatricularilor noi este cu 21,2% mai mare fata de primul semestru al anului 2007, dar a scazut foarte mult (de peste 5 ori) pentru autotractoare si autoremorchere.

In al doilea trimestru al anului 2008, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 2% fata de trimestrul doi al anului 2007, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a crescut cu 3,6%.

Potrivit Institutului National de Statistica, studiul contine informatii despre vehicule noi fabricate in tara sau in alte tari, cat si vehicule de ocazie importate. Nu sunt cuprinse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului; vehiculele vandute in leasing sunt inregistrate ca inmatriculari noi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri