Ford Ka, fabricat la uzina din Tychy, Polonia, va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, ajungand la vanzare la inceputul anului viitor, potrivit Autonews.

Potrivit oficialilor Ford, compania a vandut 35.700 de unitati din modelul Ka pe principalele 19 piete din Europa de Vest, in primele opt luni ale anului.

Ford va produce 120.000 de masini pe an la fabrica din Polonia, ca parte a unui acord de cooperare intre Ford si Fiat, care isi construieste la aceeasi fabrica modelul Fiat 500.

“Acum trei ani am ajuns la un acord cu Fiat pentru a produce noul Ka aici in Tychy. Unul dintre punctele forte ale acestei cooperari a fost ca ambele parti vor fabrica masini care vor arata diferit”, a spus Ian Slater, vice-presedinte de comunicare si relatii publice, Ford Europa.

Ford a investit 120 de milioane de euro in proiect, inclusiv construirea unui nou atelier pentru vopsire ecologica.

Prin introducerea in fabricatie a noului Ka la Tychy au fost creeate circa 1.000 de locuri de munca in fabrica si altele la furnizorii locali.

Productia modelului Ka, lansat cu 12 ani in urma, a depasit in prezent 1,4 milioane de unitati.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri