Constructorul american de automobile General Motors a afisat pierderi de 2,5 miliarde dolari pentru al treilea trimestru, de doua ori mai mult decat estimau analistii, relateaza AFP.
Constructorul de automobile a mai anuntat ca risca sa se afle in situatia ca, la inceputul lui 2009, nivelul de lichiditate sa nu ii permita sa isi continue operatiunile in mod normal.

"Lichiditatea estimata pentru 2008 se apropie de nivelul minim necesar functionarii intreprinderii. Pentru primele doua trimestre din 2009, chiar si cu masurile de prevedere, lichiditatea va cobori cu mult sub acest nivel", in cazul in care nu va exista o revenire semnificativa a pietelor sau ajutor din exterior, se arata in comunicatul General Motors.

Grupul a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a inregistrat pierderi cu mult peste asteptari in al treilea trimestru.

Pierderea trimestriala se ridica la 2,5 miliarde dolari, insa, excluzand impactul favorabil al unui acord cu sindicatul UAW, pierderea ajunge la 4,2 miliarde dolari, in timp ce, in urma cu un an, au fost limitate la 1,6 miliarde dolari.

Cifra de afaceri a scazut cu 13%, la 37,9 miliarde dolari, cu putin sub estimarile pietei, de 39,41 miliarde.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri