Constructorul japonez de autoturisme Nissan a anuntat ca vrea in continuare sa-si reduca efectivele din Spania, in ciuda unui acord incheiat cu sindicatele, ce inlocuieste temporar planul companiei de a face 1.680 de disponibilizari cu masuri de somaj partial, anunta AFP.

Conducerea companiei si sindicatele au ajuns vineri la un acord ce prevede inlocuirea temporara a planului de a disponibiliza 1.680 de angajati din Barcelona cu masuri de somaj partial, ce vor afecta peste 3.000 de angajati pana la sfarsitul lunii martie, potrivit unei surse din cadrul sindicatelor.

"Aceasta masura temporara nu incearca in nici un caz sa inlocuiasca obiectivul Nissan de a-si ajusta structura pentru a asigura competitivitatea uzinei din Barcelona in 2010", a anuntat compania intr-un comunicat.

Nissan subliniaza in comunicat, asa cum indicase anterior o sursa din cadrul sindicatelor, ca in curand vor avea loc negocieri "pentru a hotari viitorul fabricii si pentru a adapta volumul efectivului necesar".

Constructorul a explicat ca este "afectat de criza economica mondiala" si ca reducerea fortei de munca este o masura "necesara".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Harta industriei auto din Africa: doar 26 de branduri fabricate local