Nu vrem sa ne mai imprumutam. Avem suficiente lichiditati cu care sa ne finantam planul de transformare, ceea ce inseamna ca afacerile noastre sunt intr-o stare destul de buna", le-a spus Mulally reporterilor la reuniunea Asociatiei Nationale a Dealerilor de Automobile.

Competitorii Ford din SUA, General Motors Corp si Chrysler LLC, au primit aprobare in decembrie pentru credite guvernamentale de 17,4 miliarde dolari cu care sa evite intrarea in faliment. Ford ceruse acces la o linie de finantare de 9 miliarde dolari de la guvernul Statelor Unite, dar nu cautase credite. Washingtonul nu dat, inca, un raspuns cererii inaintate de Ford.

Mulally a spus ca Ford se afla intr-o pozitie mai buna decat competitorii sai pentru ca a imprumutat mai bine de 23 miliarde dolari in 2006, pentru care a garantat cu majoritatea activelor, inclusiv cu binecunoscutul logo oval albastru al companiei.

El a mai spus ca vanzarile auto din Statele Unite din ianuarie sunt asemanatoare cu cele din decembrie, cand au scazut cu 36% fata de cele inregistrate cu un an in urma, la 10,3 milioane masini.

Citeste si:

Ford se asteapta ca noul presedinte, Barack Obama, sa demareze un pachet de stimulente economice care sa redreseze vanzarile auto in a doua parte a anului si isi mentine previziunea ca vanzarile auto din SUA sa atinga 12-12,5 milioane de masini.

Previziunea inaintata de directorul Ford reprezinta cea mai optimista varianta, in conditiile in care analistii au estimat pentru SUA vanzari de 10,1-12,5 milioane de masini in 2009.

"In prezent, tinand cont de planurile de politica monetara si fiscala, sunt convins ca vom incepe sa ne revenim in a doua parte a anului", a mai spus Mulally.