Ministerul Mediului renunta la triplarea taxei de poluare auto, urmand ca aceasta sa fie diminuata printr-o noua ordonanta de urgenta, iar cei care au platit taxa tripla ar putea sa-si recupereze banii, a declarat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la Comisia Europeana cu privire la modul de aplicare a ordonantei 218 (privind triplarea taxei auto pentru masinile second-hand, n.r.) si ca atare, pe langa celelalte avize pe care trebuie sa le contina ordonanta de urgenta ce o vom propune va trebui in mod obligatoriu sa avem si un aviz de la Comisia Europeana, drept pentru care, in perioada urmatoare, de maine-poimaine, vom face aceste diligente", a spus Nemirschi, potrivit NewsIn.

Ministerul Mediului va alege una dintre cele trei variante privind taxa auto pe care le ia in calcul, urmand sa prezinte la Bruxelles doar varianta pe care o considera "optima" pentru a obtine avizul asupra taxei de poluare auto.

Nemirschi a mai precizat ca va fi pastrata eliminarea taxei pentru masinile cu Euro 4, iar metoda de calcul va diferi in asa fel incat suma de plata sa fie mai mica decat actuala "taxa tripla".

De asemenea, va exista si o "pasuire a celor care nu au reusit sa-si inmatriculeze masinile pana in 15 decembrie, respectiv cei care le-au avut in tara si care din motive tehnice n-au mai fost primiti la RAR sau la administratiile financiare, printr-o formula pe care o vom definitiva tot in cuprinsul acestei ordonante de urgenta", a adaugat Nemirschi.

Ministrul a mai explicat ca taxa va folosi aceleasi principii, deci vor fi aceleasi anexe, numai ca acei coeficienti care se aplica acolo nu vor fi la fel de mari, asta pentru o masura imediata.

"Pe termen mediu vom introduce in Parlament un proiect de lege care sa reprezinte o taxa anuala pentru toti poluatorii, deci va fi vorba de grame de dioxid de carbon si de capacitatea motorului, acelea vor fi cele doua elemente care se vor lua in calculul noii taxe, care de fapt nu este cea despre care vorbim in ordonanta", a mai spus Nemirschi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Teodorovici: Taxa auto va fi restituita pana la finalul lunii mai