Bentley a dezvaluit cel mai rapid model din istoria sa, numit Continental Supersports, care are un motor de 6 litri ce dezvolta 630 CP.

Noul Bentley accelereaza de la 0-100 km/h in 3,9 secunde si are o viteza maxima de 329 km/h.

Supersports este primul Bentley care poate functiona atat cu benzina, cat si cu biocombustibil, introducand astfel pentru prima oara utilizarea tehnologiei FlexFuel in sectorul de lux. Aceasta este prima etapa a angajamentului companiei de a face intreaga gama de modele compatibila cu combustibilii reciclabili pana in 2012.

Galerie foto: Bentley Continental Supersports

Performanta de „super-car” este completata de o serie de imbunatatiri ale sasiului, inclusiv directie si suspensie modificate, utilizand componente mai usoare, amortizoare si bara anti-ruliu noi.

Agilitatea este si mai accentuata de distribuirea cuplului 40/60 fata/spate pentru sistemul de tractiune pe toate rotile, o punte spate mai lata, jante deosebite din aliaj usor de 20 de inci si un program electronic unic de stabilitate. Franele de carbon-ceramica sunt o dotare standard.

Supersports se mai distinge de celelalte modele din gama Continental coupé printr-un finisaj din otel fumuriu la toate accesoriile cromate exterioare, inclusiv grila fata, ramele farurilor, marginile geamurilor si rotile.

Noul Bentley este o masina cu doua locuri, dotata cu scaune sport complet noi si usoare cu panouri spate profilate din fibra de carbon. In compartimentul din spate, scaunele sunt inlocuite cu un spatiu de stocare cu o bara din fibra de carbon pentru fixarea bagajelor.

Continental Supersports poate functiona pe benzina sau biocombustibil E85, fie pe o combinatie a celor doua. Biocombustibilul E85 poate oferi o reducere de pana la 70% a emisiilor de CO2 in baza analizei ciclului de viata („well-to-wheel”).

Numele de „Supersports” este inspirat de modelul original Supersports de 3 litri, cu doua locuri, introdus in 1925, acesta fiind la randul sau un urmas al modelului Speed de 3 litri. Modelul Supersports usor, de 85 CP a fost prima productie Bentley care a atins 160 km/h si a fost renumit pentru aplicarea tehnologiei de curse castigatoare la Le Mans.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bentley lucreaza la prima sa masina electrica. Ar putea arata asa