Cotidianul a precizat ca pana la sapte investitori si-au exprimat interesul de a prelua o participatie in cadrul activitatilor desfasurate de General Motors (GM) in Europa, divizia Opel fiind nucleul acestor afaceri, potrivit NewsIn.

Potrivit Financial Times, Commerzbank, banca angajata de GM pentru a gasi un nou investitor in cadrul Opel, ar putea trimite memorandumul pentru oferta in aceasta saptamana.

Sursele au precizat ca printre investitorii interesati se afla cateva fonduri suverane si cel putin o companie cu capital privat din Asia.

Un director al GM, care nu a fost numit, a declarat pentru Financial Times ca grupul cauta o oferta sigura din partea unui investitor din exterior in intervalul de 60 de zile acordat de guvernul american pentru a reduce costurile si a restructura operatiunile de baza.

Luni, un lider sindical Opel a confirmat ca autoritatile landului Renania de Nord-Westfalia a purtat discutii cu Abu Dhabi in legatura cu posibila preluare a unei participatii in cadrul Opel. Tot luni, familia regala din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, si-a confirmat interesul fata de Opel.

Filiala germana a grupului american General Motors, ce se afla in pragul falimentului, este in cautare de investitori straini si solicita ajutor din partea guvernului german, fiind una dintre victimele crizei economice globale.

Opel are aproximativ 25.000 de angajati in Germania si a anuntat ca are nevoie de ajutoare de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizarile si a mentine fabricile deschise.

Criza economica mondiala a afectat grav sectorul auto din Europa, ducand la scaderea drastica a cererii de masini, ceea ce a determinat multi constructori sa solicite ajutoare de stat si sa reduca semnificativ costurile, pentru a supravietui.