McLaren Automotive intentioneaza sa construiasca un rival pentru Ferrari, un supercar care poate circula in afara pistei, care isi va face aparitia in noiembrie 2011, potrivit companiei.
Modelul de lux va fi numit P11 si va costa 150.000 lire (170.000 euro). Debutul va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles in noiembrie.

Motorizarea P11 ar putea proveni de la Mercedes AMG, un motor de 6,2 litri V8 si discuri de frana din ceramica.

In primul an, vor fi fabricate 1.000 de unitati, mai apoi va aparea pentru completarea gamei si un model mai ieftin la 100.000 lire (115.000 euro), care va duce productia la 4.000 de masini pana in 2015.

Noul model va imprumuta tehnologia de la masinile companiei Formula One, inclusiv materiale din fibra de carbon.

P11 va fi primul model care va fi facut de o companiei independenta, numita McLaren Automotive, care va fi condusa de Ron Dennis si Antony Sheriff.

Dennis a precizat ca P11 va avea cele mai mici emisii de CO2 comparativ cu concurenta.

Productia va avea loc la o noua fabrica in Marea Britanie, care va avea 800 de angajati. Investitia este de circa 250 milioane lire sterline.

Primul supercar realizat de McLaren a fost legendarul F1.

Compania McLaren Automotive, parte a grupului McLaren, va deveni independenta anul acesta. Actionarii McLaren Group sunt Daimler (Mercedes-Benz) 40%; Bahraini Mumtalakat Holding Company 30%; Tag Group (Mansour Ojjeh) 15%; Ron Dennis 15%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri