General Motors (GM) si Opel cauta noi oferte pentru achizitia marcii germane, discutand si cu alti investitori in afara de compania canadiana Magna, printre cei interesati numarandu-se grupul chinez BAIC, au precizat surse avizate.

"Alte oferte sunt binevenite", a declarat Fred Irwin, presedintele consiliului societatii fiduciare ce administreaza momentan Opel, pentru cotidianul Handelsblatt, citeaza AFP, potrivit NewsIn.

O delegatie a producatorului chinez BAIC se va intalni saptamana viitoare cu responsabili Opel, compania chineza obtinand si accesul la actele contabile ale producatorului german.

Accesul la datele financiare Opel a fost obtinut si de Ripplewood (RHJ International), scrie Handelsblatt, citat de AFP.

"Toti cei interesati trebuie sa aiba acces egal la informatii", a declarat Irwin, reamintind ca scrisoarea de intentie semnata cu producatorul canadian de piese de schimb Magna, sustinut de investitori rusi, nu are un caracter contractual.

"Suntem in discutii cu mai multi ofertanti. Negocierile sunt deschise", a confirmat un purtator de cuvant al GM .

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare al companiei Opel, detinuta de grupul american General Motors, ce prevedea cesiunea unei participatii de 55% din capital catre firma canadiana Magna.

Insa de atunci discutiile au evoluat intr-o noua directie, General Motors incercand sa caute alternative la oferta canadiana.

Pe langa firma chineza BAIC si grupul Ripplewood, prin holdingul RHJ International, si-a mai exprimat interesul pentru marca germana si producatorul italian Opel.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si