Noul automobil sport de la Mercedes-Benz si AMG are caroseria din aluminiu, usi gullwing si un motor AMG 6,3-litri V8 care dezvolta o putere de 571 CP, cuplu de 650 Nm.

Transmisia este cu dublu ambreiaj, sapte trepte de viteza, suspensie sport cu brate duble din aluminiu. Soferul poate alege dintre cele patru moduri diferite de conducere: "C" (Eficienta Controlata), "S" (Sport), "S+" (Sport plus) sau "M" (Manual) impreuna cu functia Race Start.

SLS AMG are o greutate de 1.620 kg. 'Gullwing' accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde, iar viteza de varf este de 317 km/h (limitat electronic). Consumul de combustibil combinat este de 13,2 litri pe 100 kilometri.

Stilizarea distincta a noului Mercedes-Benz SLS AMG reinterpreteaza linii ale modelului Mercedes-Benz 300 SL

Usile gullwing nu sunt singure in reaprinderea amintirilor despre Mercedes-Benz 300 SL; grila lata, distincta, a radiatorului cu steaua mare Mercedes precum si lamelele stilizate in forma de aripa amintesc de inceputurile legendei autoturismului sport.

Noi culori: "AMG Alu-Beam argintiu" si doua finisaje mate. Paletele de culori pentru SLS includ noua vopseluri exclusive. Accentul vine in forma vopselei unice "AMG Alu-Beam argintiu" care luceste precum metalul lichid.

Proiectantii Mercedes-Benz s-au inspirat din constructia de aeronave atunci cand au stilizat interiorul – care aduce imediat in minte carlinga unei aeronave. Atributul caracteristic de stilizare este bordul, a carei forma puternica si dramatica de aripi da impresia de latime. O nota deosebita o dau gurile de ventilatie galvanizate integrate in bord, cu duze reglabile, in forma de cruce si finisajul Silver Shadow – forma lor aminteste de motoarele unui avion turboreactor.

Tabloul de bord cu indicatoare LED pentru schimbarea treptelor si cu doua instrumente iluminate alb adauga o nuanta de sportivitate cu finisajul metalic Silver Shadow. Cadranele argintii au ace rosii si un vitezometru de pana la 360 km/h. Ca o caracteristica centrala a cabinei, sistemul multimedia Comand APS cu ecranul de 7-inch este integrat intre cele doua guri centrale de aerisire.

Compartimentul pentru bagaje poate cuprinde pana la 176 litri.