Dacia Sandero Stepway este o versiune mai echipata a berlinei bicorp Sandero, avand garda la sol mai inalta cu 2 cm fata de modelul initial.
Fiind un model imbunatatit, pretul porneste de la 9.200 euro cu TVA.

Constructorul roman de automobile a lansat pe piata romaneasca modelul Sandero Stepway in luna iunie, dupa prezentarea la Salonul Auto de la Barcelona si la Atelierul Renault de la Paris, la inceputul lunii mai.

Stepway are doar doua motorizari, una pe benzina de 1,6 litri 90 CP, la un pret de 9.200 de euro cu TVA si una diesel de 1,5 litri 70 CP, la un pret de 10.400 de euro cu TVA.

Modelul de test a fost pe benzina, fara computer de bord, insa estimativ consumul a fost in jur de 8 litri la 100 km.

Am apreciat ca este o masina stabila, desi are o garda mai inalta cu 2 cm fata de Sandero sau Logan. Comparativ cu primul model Logan, masina este mult mai buna, mai usor de condus, sta mai bine in viraje si franeaza la fel ca o masina straina.

Echipamentele de siguranta prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

Diferenta fata de un Sandero, pe langa garda la sol mai inalta (15,5 cm Sandero, 17,5 cm Stepway), consta in echiparea cu bare de protectie fata si spate cu ornamente cu aspect de crom satinat, bare de pavilion longitudinale (negre si crom satinat), masca faruri de culoare neagra, ornament cromat pentru esapament, calandru negru cu bandou superior cu aspect crom, jante de aluminiu de 15’’, retrovizoare exterioare, manere interioare de portiere si baghete laterale cu aspect crom satinat. Inscriptia „Stepway” este prezenta pe portierele si pragurile fata.

La interior se remarca tapiteria neagra, cusaturile albe si diferitele elemente de culoare gri, cum sunt fatada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului si manerele interioare.

Stepway este disponibil in trei culori metalizate Gris Platine, Gris Comète si Rosu de Foc. Modelul are o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Potrivit oficialilor companiei, pentru realizarea acestui model, s-a investit in uzina Dacia de la Mioveni suma de 2,5 milioane euro, din care 1,5 milioane euro au fost cheltuiti pentru studii de preproductie si restul pentru adaptarea liniei.

Mai multe informatii despre Stepway sunt disponibile aici

Detalii tehnice
Dacia Sandero Stepway 1,6 benzina 4x2

Putere maxima: 90 CP/5.500 rpm
Cuplu maxim: 128 Nm/3.000 rpm
Viteza maxima: 163 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 12,4 s
Consum (l/100km) urban 10,2, extra-urban 6,1, combinat 7,6
Capacitate rezervor: 50 litri
Emisii CO2 g/km: 180 g/km
Masa proprie (kg) 1.095
Volum portbagaj (l) 320, cu bancheta spate rabatata complet 1.200
Lungime 4.024 mm, Latime 1.753 mm, Inaltime 1.550 mm
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri