“La inceputul lunii noiembrie, Ford Romania a demarat livrarea de vehicule asamblate la Craiova. Astfel, Ford Romania a livrat unitati Transit Connect dealerilor Ford din Romania si alte piete europene, cum ar fi Marea Britanie, Germania, Italia, Bulgaria, etc”, a declarat, pentru Wall-Street, Nadia Crisan, reprezentantul Ford Romania.

Un prim stoc din modelul Ford Transit Connect asamblat la Craiova a fost livrat la sfarsitul saptamanii trecute catre Romcar.

Ford, unul din cei mai importanti constructori americani de autovehicule la nivel mondial, a inaugurat la inceputul lunii septembrie linia de asamblare de la Craiova, prezentand prima masina produsa pe piata locala, modelul Transit Connect.

Autovehiculele Transit Connect asamblate la Craiova sunt aduse de la o fabrica Ford din Turcia, sub forma de colectii CKD.

In 2009 vor fi produse 1.000 - 2.000 de autohevicule la Craiova, urmand ca din primul trimestru al anului viitor, Transit Connect sa se realizeze integral in Romania.

Potrivit oficialilor Ford Romania, “fabrica isi va adapta volumul productiei la cererea de pe piata. Odata ajunsa la capacitate de operare maxima, fabrica Ford de la Craiova va produce pana la 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pe an. In prezent, activitatea Ford in Romania se concentreaza, in principal, pe indeplinirea criteriilor de calitate si respectarea standardelor, si nu neaparat pe volumul productiei”.

Capacitatea maxima de productie va fi atinsa incepand din anul 2011.

Fabrica de autohevicule de la Craiova va avea 7.000 de angajati atunci cand va functiona la capacitate maxima. In prezent, circa 4.000 de oameni lucreaza in cadrul unitatii locale de productie a constructorului american de masini.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova la care detine 97% actiuni.